Skip to main content

SOLSTICI D'HIVERN 2010 A BREMEN

Us oferim una sèrie d'instantànies en què es pot observar el solstici d'hivern de 2010 en el rellotge de sol de reflexió que Reinhold Kriegler va calcular i pintar a casa seva fa uns anys , al carrer Kopernicusstra$e 125 de Bremen, Alemanya. (Veure revista digital Carpe Diem n. 8, març 2004, i http://www.ta-dip.de/fileadmin/user_upload/bilder/07c19ab1fc01b214df5df8cccacddb50_reflexion_carpe_diem_mavi.pdf  )

 

 Dimarts, 21 de desembre, migdia local real; a les 12:22:25 Temps Europeu Mitjà

Uns minuts abans i uns minuts després del migdia local real.

 

 A la 1:22:25 Temps Europeu Mitjà

 

 Les 2 en punt, temps local real, 2:22:25 Temps Europeu Mitjà

 La línia de les 2 en punt està pintada a la paret i a la porta del meu depatx, explica Kriegler. Quan el sol és molt baix al desembre, puc obrir la porta i llavors el Sol entra al passadís. A la paret oposada, vaig pintar-hi una fina línia daurada per indicar les 2 en punt.

  

 

El Sol de nou reflectit a la paret del despatx, un cop passada la línia de les 2 en punt.

 

 

 

 El Sol es reflecteix gràcies a aquest petit mirall inserit en un anell daurat.

Aquí podeu veure, segueix Kriegler, la mà de fusta amb l'anell. Aquesta má de fusta havia servit prèviament per mesurar com el meu fill anava creixent. Per tant, aquesta eina ha patit una metamorfosi i s'ha convertit en una part important d'aquest rellotge de reflexió.

La finestra és oberta, i a fora podeu veure el jardí cobert amb la neu del solstici d'hivern. 

Per a més detalls, si us plau, feu una ullada a:

 http://www.ta-dip.de/sonnenuhren/meine-sonnenuhren/r1-reflex-sonnenuhr.html

 També podreu veure el meu segon rellotge de reflexió, situat en el primer pis de casa meva, a:

http://www.ta-dip.de/sonnenuhren/meine-sonnenuhren/r2-reflex-sonnenuhr.html

 

 L'alçada de la taca de Sol depèn de la pressió i humitat de l'aire. En els anys anteriors, Kriegler va anotar la situació de la taca de Sol per fer comparacions. Enguany el solstici d'hivern es va produir just després de mitjanit, i aproximadament 12 hores després, la taca de sol era exactament en el valor calculat per al solstici d'hivern.

 

 A l'exterior, l'ombra del gnòmon d'un rellotge de sol vertical, al balcó de casa de Reinhold Kriegler, es passeja per la línia del solstici d'hivern.

 

Malgrat les gèlides temperatures i temporals de neu al Nord d'Europa, a Bremen han estat més afortunats que nosaltres a l'hora de poder observar el solstici d'hivern d'enguany!!

 

 

 

 

 

  • Creat fa .