Skip to main content

VISITA A LA MASIA MARIONA 17 MARÇ 2012

 

El passat dia 17 de març es va realitzar una sortida per visitar alguns rellotges de sol de les rodalies de Sant Celoni i Mosqueroles. Molt especialment, es va visitar els rellotges de sol de la Masia Mariona.

A pocs dies de l'equinocci de primavera i gràcies al dia tan clar que va fer, vam poder dur a terme una bona observació del correcte funcionament del rellotge de la cara Sud.

  

En aquesta foto, que va ser presa a les 11,50 del migdia, es pot comprovar l'exactitud de l'hora que senyala el rellotge (el dia 17 de març no hi havia pràcticament correcció por l'equació del temps), i també la precisió del traçat de les corbes de declinació solar. Faltaven 3 dies per a l'equinocci de primavera i l'ombra del node del gnomon ja es desplaçava pràcticament per sobre de la corba corresponent.

 

 

 

El Dr. Joan Girbau, autor de la recol·locació del gnòmon del rellotge de la cara Sud, així com dels càlculs del de la cara Nord, ens va acompanyar en aquesta sortida i molt amablement ens va donar detallades explicacions d'ambdós rellotges (pdf).

A continuació es va gaudir d'un audiovisual sobre Rafael Patxot, es va visitar l'Univers Patxot, i es va tenir ocasió d'efectuar una visita completa de la Masia, edifici restaurat per la Diputació de Barcelona i inaugurat el 2009.

  • Creat fa .