Skip to main content

CONFERÈNCIA DE JOSEP MATAS el dia 16 abril 2012

 

La conferència que el nostre soci Josep Matas va pronunciar el dia 16 d'abril a l'IES La Mercè, sobre la recerca de precisió en el rellotge portable, va ser una visió resumida i molt bàsica, de com els rellotges a través del temps, han anat millorant la seva marxa diària.

De l’entrada de la molla a meitat del segle XV, fins a la introducció de l’electrònica i del cristall de quars a meitat del segle XX, la recerca d'una millor marxa o precisió en els rellotges portables no s’ha parat  de cercar. 

Matas, en la seva exposició, va ressaltar com els professionals de la rellotgeria, fa molts anys que intenten millorar aquesta marxa diària, sabent que encara hi ha molt camí per recórrer.

La rellotgeria mecànica no es va inventar en un moment precís de la història, encara que alguns invents van ajudar a millorar-la de manera més ràpida.

Dels primers rellotges de ferro anònims alemanys fins l’últim rellotge portable actual, el passatge per les diferents èpoques, ens dóna una visió de com els rellotgers de la vella Europa han fet possible arribar als nivells de precisió actuals.

El nord d‘Itàlia del segle XV i XVI, la França, l’Alemanya i l’Anglaterra del XVII i del XVIII, i, finalment, la Suïssa del XIX i XX, han constituït els principals nuclis rellotgers fins arribar a l’actualitat. Mestres rellotgers com: Abraham Louis Breguet, Ferdinand Bertohoud, Le Roy Basile-Charles, John Arnold, Jaquet Droz (Leschot), William Ilbery i molts més, ens han ensenyat el camí de la perfecció rellotgera. L’amistat entre dos mestres rellotgers de finals del XVIII i començament del XIX produïa nous camins de perfecció en els rellotges de butxaca, mentre els seus països en conflicte permanent feien la guerra.

Una conferència molt interessant que sens dubte va captivar les persones assistents.

 

  • Creat fa .