Skip to main content

RELLOTGE LUNISOLAR DE F. CLARÀ

 El gener del 2012, a la seu de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, va tenir lloc la presentació del rellotge lunisolar en memòria del soci d'aquesta entitat, Daniel Sampedro. L'acte es va complementar amb una exposició de les maquetes de rellotges de sol del nostre soci Francesc Clarà, autor del citat rellotge lunisolar.

El 18 de juny d'aquell mateix any, el rellotge va quedar instal·lat al Camp d'Observatoris que l'Agrupació Astronòmica de Sabadell té al Montsec, a Àger, comarca de la Noguera, indret per al qual havia estat dissenyat. 

 

 

Tanmateix, per assegurar-ne el correcte funcionament, faltava comprovar directament sobre el terreny la seva correcta orientació respecte la Meridiana, així com la inclinació respecte la Polar. Per fer-ho, era convenient trobar un dia de sol i una nit de lluna plena. Després d'haver-ho hagut d'anul·lar dues vegades a causa dels núvols o del mal temps, els dies 22 i 23 del passat mes de juliol, això es va poder dur a terme per Francesc Clarà, autor del rellotge, amb la col·laboració del Sr. Vicenç Ferrando, promotor de l’idea, i tres socis més de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, un dels quals, en Lluís Tomás, també soci de la SCG. 

 

Enhorabona als promotors de la idea i a en Francesc Clarà, autor del nou rellotge lunisolar!

  • Creat fa .