Conferència: "Què és una clepsidra?"

IMG-per-al-web-conf-EF-13-2-2014.jpg

 Amb una notable assistència de pùblic, el passat dia 13 de febrer va tenir lloc a la seu de la SCG la conferència "QUÈ ÉS UNA CLEPSIDRA?", a càrrec d'Eduard Farré. 

 

L'Eduard Farré va començar parlant de la mesura del temps a l’antic Egipte i va seguir un discurs cronològic presentant els despertadors dels grecs Plató i Aristòtil. Dels monjos medievals va parlar de la clepsidra del monestir de Ripoll i es va esplaiar amb els manuscrits àrabs d’Al-Zarqali (clepsidra de la Lluna), d’Al-Muradi (clepsidra de les gaseles) i d’Al-Jazzari (clepsidra de l’elefant). De totes elles en va passar imatges en moviment sobre les que va anar explicant les seves característiques mecàniques i hidràuliques i el seu funcionament.

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t