Nou equatorial interactiu

Aleks_AEqu_SU_05_.jpg

El 29 de juny es va inaugurar a la ciutat de Shchelkovo, a l'àrea de Moscou (55º 55' N, 38º 00' E) un nou rellotge de sol, obra de Aleksandr W. Boldyrev.

 

 

Aleks_AEqu_SU_03_.jpg

Es tracta d'un rellotge equatorial interactiu, dedicat al novelista Harry Harrison. Té 900 mm de diàmetre i pesa 260 kg. El disc equatorial pot girar al voltant de l'eix polar. En aquest disc hi ha gravats els noms de 144 ciutats. Fent girar el disc equatorial, es posa el nom d'una ciutat davant d'un senyal especial i l'ombra de l'eix sobre el disc equatorial marca el temps vertader d'aquesta ciutat.

 

Aleks_AEqu_SU_04_.jpg

L'amic Aleksandr W. Boldyrev és autor, entre molts d'altres, del recentment inaugurat rellotge de sol de Porqueres (Pla de l'Estany) i de l'horitzontal de la Ciutadella de Roses (Alt Empordà).

Vegeu més informació a http://www.boldyrevsundials.com/

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t