EL RIVAL DE GREENWICH

Conf-EF-1

Amb aquest suggeridor títol, el passat dia 23 d'octubre, Eduard Farré va presentar una interessant conferència a la seu de la SCG.

En la primera part es va fer un resum històric, des de Ptolomeu fins als nostres dies, sobre els diferents punts de referència que han servit històricament com a "meridià 0", i els esdeveniments que han estat decisius al llarg de la història fins arribar a l'acceptació internacional del meridià de Greenwich. 

 

Conf-EF-2

En la segona part, Eduard Farré va fer una detallada exposició del nou rellotge gegant de La Meca, situat en el minaret de la mesquita més important d'aquesta ciutat, construïda recentment i que alberga també un hotel de luxe. La zona del minaret reservada al rellotge permet acollir un rellotge atòmic, un laboratori lunar i un mirador per fer avistaments per determinar el calendari musulmà. Així mateix, s'hi està construint un museu sobre gnomònica, que serà obert al públic musulmà, projecte en el qual es va demanar la col·laboració del Departament de Rellotgeria de La Mercè. No hi ha dubte que aquest rellotge gegant, de gran semblança al Big Ben però d'enormes proporcions, vol treure el protagonisme a Greenwich amb la voluntat de postular La Meca com el centre de la Terra.

 

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal