Estudi sobre la Catedral de la Seu d'Urgell

Catedral-Seu-Urgell 2

 Joan Vázquez, membre de la SCG, ha estudiat la Catedral de Santa Maria de La Seu d'Urgell des del punt de vista gnomònic.

Segons l'estudi, l'edifici està construït de tal manera que en determinats moments de l'any el sol es projecta en el seu interior d'una forma més que curiosa. Aquest ha estat el cas del dia del solstici d'hivern. En el video es pot veure l'activitat organitzada per observar el fenòmen el passat 22 de desembre.

A l'estudi hi han participat professionals de diverses especialitats, com un arquitecte, un delineant, un informàtic i una antropòloga, a més d'un fotògraf. Les primeres conclusions apunten a que qui va dissenyar la catedral ho va fer tenint en compte la posició del sol al llarg de l'any.

L'estudi s'ha enviat al concurs "Le Ombre del Tempo", organitzat per la Universitat de Brescia, que a la primavera el valorarà per determinar la importància del que s'ha descobert fins al moment.

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t