Col·lecció Francesc Clarà i Fradera

Inaug-maq-F-Clara-2

La Col·lecció Francesc Clarà i Fradera de maquetes de rellotges de sol ja és en exposició permanent al Departament de Rellotgeria de l'IES La Mercè. El passat dia 28 de gener en va tenir lloc la inauguració oficial dins del marc d'una jornada de portes obertes del Departament.

 

 Inaug-maq-F-Clara-1

Aquesta important col·lecció consta de 47 maquetes de diferents tipus de quadrants, totes elles calculades, dissenyades i construïdes pel nostre soci Francesc Clarà, qui les ha cedides amablement a la SCG per tal d'afavorir l'estudi i la correcta interpretació dels rellotges de sol.

Inaug-maq-F-Clara-3

Amb motiu d'aquesta inauguració, l'autor va impartir una interessant conferència, amb l'assistència del nombròs públic que ens va voler acompanyar en aquests actes.

Inaug-maq-F-Clara-4

Fem palès un cop més el reconeixement de la SCG i de tots els amants de la gnomònica a en Francesc Clarà pel seu amable gest, que ens obre ara la possibilitat d'aprendre més sobre aquesta ciència amb l'ajut de la seva obra.

(Fotografies: S. Moret)

La gravació completa la conferència, així com un resum de l'acte inaugural de l'exhibició permanent de la Col·lecció Clarà al Departament de Rellotgeria de l'IES La Mercè, es pot visualitzar a l'Area de Socis, en l'apartat "Articles Gnomònics".

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal