Inauguració del Cercle d'Hiparc de St. Feliu Sasserra 21-3-2015

DSC05995

Enguany, l'equinocci de primavera no s'ha deixat fotografiar en gaires indrets del nostre territori. Sant Feliu Sasserra no es va escapar tampoc de la llevantada que ha bufat en tot el cap de setmana i es va despertar plovent i va seguir així fins a migdia. Però això no va impedir que una bona colla de la SCG, acompanyats per amics de l'Agrupació Astronòmica d'Osona, ens reuníssim per inaugurar oficialment el Cercle d'Hiparc de Sant Feliu Sasserra.

DSC06004

 

DSC05996

L'espai escollit pel petit municipi del Lluçanès per ubicar aquest antic instrument científic, calculat pels nostres socis Lluís Tomàs i Enrique Martínez de la Puente, fou un turó a l'entrada nord del poble, anomenat el Serrat de les Forques, a la paret d'un mirador de moderna construcció. En aquest turó ja existia una torre octogonal que ha estat restaurada recentment i que actualment és anomenada la Torre dels Vents en honor als 8 rellotges de sol que hi ha construït en Lluís Tomás, un per a cadascun dels nostres principals vents.

DSC05967

A més d'un dinar excel·lent, molt ben organitzat, en Lluís ens havia preparat algunes activitats per conèixer millor la història i cultura de la zona, com va ser la visita que vam fer a la"Pedra Dreta", als afores de Prats de Lluçanès.

DSC05970

Sant Feliu Sasserra ha estat inclosa en la "Ruta 1714 de Viles Cremades", per ser una de les 20 viles que va patir les pràctiques de saqueig i crema de viles, i la mort indiscriminada de civils per atemorir la població.

També vam gaudir d'una interessant visita guiada en el Centre d'Interpretació de la Bruixeria, ja que Sant Feliu Sasserra va ser un dels pobles de Catalunya on més es va fer sentir la caça de bruixes entre 1618 i 1648.

DSC05980

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal