ADÉU A UN PIONER DE LA GNOMÒNICA

 

Fer4

A través d'un comunicat de Frans Maes, secretari de la Societat Holandesa de Rellotges de Sol, hem sabut la trista notícia de la defunció, el dia 1 d'abril passat, de FER DE VRIES, membre honorari d'aquesta Societat.

De Vries va ser un membre cabdal de la societat holandesa, a la qual es va unir després de la seva fundació, l'any 1978. Va ser-ne el tresorer durant 9 anys i el secretari durant 19 anys. La seva contribució en el Butlletí de la societat és d'uns 200 articles al llarg de tots aquests anys.

Alguns de nosaltres el coneixien personalment o per correspondència, o bé, si més no, sabien dels seus treballs, entre els quals hi havia importants aportacions a la ciència gnomònica. El seu software ZW2000, que va posar lliurement a disposició de la comunitat gnomònica internacional, va ser utilitzat per molts de nosaltres. La seva cooperació amb quadranters de tot el món és ben reconeguda. L'any 2000 va guanyar el primer Swayer Dialing Prize.

Ens ha deixat un generós, dedicat, entusiasta i productiu quadranter, i una excel·lent persona. Des d'aquí ens unim al condol dels seus familiars, amics, i de la comunitat gnomònica internacional, per aquesta irreparable pèrdua. Descansi en pau.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal