L'home de la campana

Girbau-Ros-Gauss

Ahir, dia 16 d'abril, va tenir lloc la presentació del llibre "L'home de la campana" (Ed. Gregal 2015), del qual és autor el nostre benvolgut soci Joan Girbau. L'acte va tenir lloc a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans i va ser presidit pel president d'aquesta institució, Sr. Joandomènec Ros.

Amb aquesta publicació, Joan Girbau incorpora a la seva extensa obra científica en el camp de les matemàtiques, el gènere narratiu. En aquesta ocasió, ens presenta una biografia novel·lada de l'insigne matemàtic Carl F. Gauss (1777-1855), que va tenir i segueix tenint una influència decisiva en el desenvolupament de la ciència.

La nostra més sincera enhorabona a l'amic Joan Girbau! Estem segurs que aquest recorregut que ara inicia serà fructífer i ens farà gaudir de molt bones estones de lectura.

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t