“Comptant el temps des del campanar”

Conf C Gonzalez Llagostera 1

El dia 13 de desembre, a Llagostera i dins del marc de l’exposició "L’hora del Comú”, el nostre consoci Carles González, actiu investigador dels rellotges públics de Girona, va fer la conferència “Comptant el temps des del campanar” sobre els antics rellotges del campanar de Llagostera. 

La conferència va anar seguida d'una visita als espais interiors de l'església parroquial on s'allotjaven les màquines i a les campanes de la part més alta del campanar. Tant la conferència com la visita al campanar ha estat seguida d'una cinquantena de persones que han seguit les explicacions amb molta atenció.

Conf C Gonzalez Llagostera 3

 

L’exposició "L’hora del Comú” es va inaugurar el passat 24 d'octubre a l’espai d’exposicions temporals del Centre d’Interpretació de Llagostera Can Caciques. Es tracta d’una mostra que gira al voltant de les maquinàries dels dos primers rellotges que van fer sonar les hores al municipi.

 

Conf C Gonzalez Llagostera 2

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t