Visita a Otos dels "Amics de la Vall"

IMG 2267 RED

Com a final del seu XIXè CICLE MÚSICA I PARAULA, la Societat Cultural Amics de la Vall (la Vall d'Uixò), va organitzar el dia 29 de maig, una excursió a Otos, a la Vall d'Albaida, a l'ombra del Benicadell.

Enguany, entre altres actes, ha tingut lloc una xerrada i una exposició de rellotges de sol, a càrrec de Vicent Aragonés Pradells, de la Societat Catalana de Gnomònica, complementada amb uns tallers per a escolars que està realitzant.

 

commemorative plaque RED

Com a colofó d'aquest curs cultural, ens calia visitar el poble d'Otos i fer la ruta dels rellotges de sol, acompanyats d'una guia que l'Ajuntament ens fa facilitar. Joan Olivares és l'artífex de la part tècnica d'aquests rellotges, i artistes com Andreu Alfaro, Antoni Miró, Manuel Boix o Rafael Amorós, entre d'altres, s'han encarregat de la part artística. El resultat de la conjunció d'ambdues vessants ha estat la creació d'uns magnífics rellotges de sol.

IMG 2309 RED

Per acabar la ruta, es va visitar el Palau de Sant Josep, magnífica construcció rehabilitada i convertida en el centre polític i cultural del poble, que té una col·lecció magnífica d'obres de l'artista Antoni Miró.

IMG 2325 RED

L'excursió va acabar dinant a Ca les Senyoretes un arròs al forn, plat típic de la zona, gaudint de la companyia i la tertúlia. I després del café, encara hi va haver temps perquè en Joan Olivares ens parlés dels diferents tipus de rellotges de sol que té a la terrassa de casa seva.

IMG 2338 RED

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal