Portem els rellotges de sol a les escoles

Projecte Vicent Foto 1 RED

A iniciativa de l'ASSOCIACIÓ CULTURAL ARAGONÉS PRADELLS (ACAP), amb el recolzament de la SCG, s'ha engegat un projecte amb el títol:

QUÈ ÉS UN RELLOTGE DE SOL?

que està enfocat a fomentar la ciència gnomònica entre vàries escoles de la Plana Baixa que s'hi han adherit. L'objectiu del projecte és posar a l'abast dels escolars l'habilitat de construir rellotges de sol, ateses les múltiples ramificacions d'aquesta ciència que s'entronquen amb altres disciplines com les matemàtiques, l'astronomia, l'art, la història, etc.

Normalment, l'ACAP es posa en contacte amb col·legis de la Vall d'Uixò i els d'alguns pobles veïns, i ofereix la possibilitat de fer un taller relacionat amb els rellotges de sol per a alumnes de 8 a 12 anys, en una sessió que sol durar una hora.

S'explica als nens el funcionament i interpretació dels quadrants solars, així com un poc de la seua història i estètica, amb una projecció ppt o dibuixos originals.

Projecte Vicent Foto 2 RED

Quan finalitza l'exposició s'entrega als nens una còpia d'un dibuix en blanc d'un quadrant que ells han d'acabar, tot creant la seua decoració, escollint el lema i col·locant el gnòmon. Es seleccionen els que més ens han agradat i aquestos alumnes reben un diploma i un detall especial, per bé que tots els participants són premiats.

Projecte Vicent Foto 3 RED

Aquest curs hem pensat comptar amb la presència d'un gran mestre quadranter, en Joan Olivares d'Otos, per a entregar els premis als millors treballs.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal