Solstici d'estiu 2016

Us oferim algunes instantànies que registren el solstici d'estiu de 2016 al Baix Segura, a l'Anoia, a l'Alcoià, a l'Alacantí i al Baix Vinalopò, a diferents hores del dia 21 de juny.

Us animem a enviar-nos més fotografies que hagin registrat aquesta efemèride en rellotges de sol que disposin de les corbes de declinació solar.

Alicante Torrevieja RelojReflexion 20160621 P1060145 A.Canones

Torrevella, Baix Segura

De reflexió, a la terrassa d'una casa de pisos. Incorpora les corbes de declinació solar amb els signes zodiacals corresponents. El reflector és el disc dur d'un ordinador.

 

El Bruc E Farre RED

El Bruc, Anoia

La llargada i disposició de les línies horàries delimita les corbes solars corresponents als dos solsticis. El gnòmon és el feix de llum que un mirallet reflecteix sobre el quadrant.  

 

El Bruc. EFarre RED

El Bruc, Anoia

Vertical declinant,  incorpora les corbes de declinació solar amb els signes zodiacals corresponents. Gnòmon de vareta amb node

 

Alcoi Dario Mira RED

Alcoi, Alcoià

 Pintat en el sostre d'una terrassa. Línia equinoccial, amb signes zodiacals. El gnòmon és el raig de sol que reflecteix un petit mirall subjectat al sostre.

 

Alacant 2 Dario Mira RED

Alacant, Alacantí

Vertical declinant. Corbes de declinació solar per als solsticis i equinoccis, amb els signes zodiacals corresponents. Gnòmon de vareta en espiral, amb node.

 

Elx Pepe Toni RED

Elx, Baix Vinalopó

Horitzontal, pintat en un terrat. Corbes de declinació solar per a cada signe zodiacal, amb analema a la línia de les 12h. L'esfera de 8 cm de diàmetre que remata el gnòmon vertical senyala la posició del Sol.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal