Curs per a calcular i construir un rellotge de sol

Imatge noticia Curs Segarra

Una trentena de persones aprenen a construir rellotges de sol en el curs dels Amics de l’Arquitectura Popular

La dissetena edició del curs d’estiu dels Amics de l’Arquitectura Popular, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Gnomònica, ha estat dedicat enguany a la construcció de rellotges de sol. El  curs ha constat de dues parts: una de teòrica i de càlcul, i la segona dedicada a aprendre la tècnica de l'esgrafiat per a la construcció pròpiament del rellotge.

 

Imatge noticia Curs Segarra 2

La trentena d’alumnes que hi han participat han elaborat els dissenys dels rellotges i els elements decoratius amb els quals els han complementat. En les parets que veïns de Concabella han cedit per a la construcció dels rellotges de sol, s'hi han aplicat diferents capes d’arrebossats amb calç de colors, les últimes sempre més fines que les primeres. Després s'hi van presentar el dibuixos i es va procedir al buidatge amb l’estilet, fent aparèixer els rellotges a la paret.

Imatge noticia Curs Segarra 3

Aquest és el primer cop que la Societat Catalana de Gnomònica fa un curs pràctic de construcció de rellotges de sol. En tenim catalogats més de 6000 arreu dels Països Catalans. Després del curs esperem sumar-ne molts més.

Vegeu video

Notícia apareguda al Punt Avui, edició Lleida

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal