SORTIDA A GUALBA (Ruta Salichs)

Sortida Gualba 1

El passat dia 18 de febrer vam tenir oportunitat de visitar uns quants rellotges de sol calculats, dissenyats i construïts per en Jaume Salichs. Tant els que ja els coneixien com els que els veien al natural per primera vegada, vam gaudir moltíssim de la seva obra gnomònica, especialment la centrada en el seu poble natal, Gualba. Gràcies al seu fill Antoni, qui ens va acompanyar en tot moment, vam descobrir nous aspectes de l'obra global del nostre benvolgut company, qui ens va deixar malauradament fa prop de set anys. 

 

Sortida Gualba 2

Des del punt de trobada, enfront de la casa on va viure el nostre company, ens vam dirigir cap a l'església, on es va poder contemplar el rellotge del campanar, així com l'horitzontal anomenat "La Font de la Rectoria". Així mateix, vam poder visitar l'interior de l'església, que va restar oberta per poder fer aquesta visita, on vam admirar els esgrafiats fets en el seu dia pel Jaume Salichs.

Tal com ens explicava en Toni Salichs, per tot el poble de Gualba s'hi veuen traces de la tasca artística desenvolupada per aquest bon quadranter i excel·lent artista, com ara els noms dels carrers, fets amb dues rajoles de ceràmica, on s'hi representen, a cadascun, una espècie diferent de bolet.

Sortida Gualba 3

Es va fer un recorregut per diverses masies, entre les quals la de Can Figueres, avui dia centre d'Informació i Interpretació de Gualba, i el Mas del Pla, on vam ser acollits amablement pel seu propietari, i on vam fer un petit recés com es veu a les fotos.

Sortida Gualba 4

Agraïm molt cordialment a la família de Jaume Salichs la seva col·laboració, molt especialment al seu fill Toni, sense el qual no haguéssim pogut aprofundir com ho vam fer en l'obra del seu pare, ni segurament haguéssim pogut gaudir plenament dels meravellosos paisatges que també ens va oferir la visita que ens havia preparat.

Sortida Gualba 5

 (Fotos: S. Moret i S. Alventosa)

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal