Sortida a Tordera 29 abril 2017

Ruta Tordera 1

El dissabte dia 29 d’abril ens vam reunir els amics del Cercle d’Història de Tordera amb els  de la Societat Catalana de Gnomònica  per fer un recorregut per alguns rellotges de sol  de Tordera.

En aquesta sortida es visitaren nou rellotges de propietat privada i de difícil accés. Tot això va ser possible gràcies a les gestions de la torderenca  Mercè Torrelles i a l’amabilitat dels propietaris de les masies que ens van obrir les portes. Alguns rellotges estaven dins el nucli antic i d’altres en diferents barris que composen el municipi.

Ruta Tordera 2

Es van visitar els rellotges de l'IES Lluís Companys, Can Pignatelli, Can Serra del Massans, Can Bofill, Can Tartana, Mas Pascual, Can Ferrer, Can Buscà i Can Pujades.

Els coneixements per part dels amics del Cercle d’Història, les informacions junt a petites anècdotes dels propietaris i les explicacions donades per l’amic Eduard Farré del perquè uns rellotges de sol tenien unes característiques diferents dels altres, va fer que tots els concurrents ens sentíssim integrats per l'interès que despertava cada una de les masies visitades.

Ruta Tordera 3

Acabat el recorregut que ens ocupà tot el matí, com no, ens reunírem al voltant  d’una bona taula on continuàrem amb les impressions de la visita, amb un desig: reunir-nos en una nova i propera sortida.

Resum de la visita: M. Mateu i R. Valls. Fotografies: S. Moret.

 

 

 

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal