L'ENHORABONA A L'ESCOLA PAU CASALS DEL VENDRELL

lliurament de premi

El nivell de sisè de Primària de l'escola Pau Casals del Vendrell va aconseguir el passat dia 9 de juny el primer premi de la present edició dels Schools Student Awards, en la categoria de Mobile History Map. En aquesta categoria, a més de l'escola Pau Casals, que era l'únic representant de la demarcació, van ser seleccionats com a finalistes sis centres de primària, sis de secundària i dos de Serveis Educatius. Finalment, el guardó se'l va endur l'escola Pau Casals pel seu treball de geolocalització dels rellotges de sol que hi ha al Vendrell, amb el títol: "RELLOTGES DE SOL. Un patrimoni per descobrir".

El mestre del centre Josep Borrut és un dels impulsors de la introducció de la ciència i l'experimentació en l'escola com a mètode d'aprenentatge. Fa un parell d'anys, els alumnes ja van construir un rellotge de sol en la pròpia escola (ref. SCG 6442) per tal de conèixer-ne el funcionament i estudiar la història d'aquests enginys. Per aquest motiu, van emprendre el projecte que els ha fet mereixedors del "Student Awards 2018", i que tenia com objectiu cercar els rellotges de sol del seu municipi, fer-ne una fitxa molt detallada i geolocalitzar-los per donar-los a conèixer a la població.

 

 

En aquest enllaç podreu accedir a la plataforma MHM i en concret als 11 rellotges de sol que ha treballat l'escola. Hi trobareu fotografies de cadascun d'ells (sempre de l'edifici i detall del rellotge, com a mínim), text en català, castellà i anglès, vídeo on els alumnes expliquen de manera més detallada "in situ" les característiques dels rellotges i uns àudios genèrics per a tots els rellotges, en català, castellà i anglès.

preparant stand

Els alumnes en la preparació del seu stand.

El programa mSchools és una iniciativa de mEducation que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. El certamen, en què han participat més de 550 alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de tot Catalunya, amb un total de 118 projectes, ha premiat a 25 equips en tres categories: App Education, Mobile HistoryMap i Scratch Challenge.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal