18-8-2018 Presentació del llibre dels rellotges de sol de Cabrils

Presentació llibre RS Cabrils. Quim Torra RED

Després de la intensa jornada d'homenatge a les víctimes i familiars del 17A, la presentació del llibre "Sols compto les hores lluminoses.- Els rellotges de sol de Cabrils", dins de la 31a Mostra Gastronòmica de Cabrils, al Maresme, va ser una d'aquelles estones tranquil·litzadores i d'autoestima, en què un cop més es va posar la cultura al centre de les nostres activitats i manera de ser. Per més que estava prevista i anunciada, la presència del MHP Quim Torra a l'acte va ser molt gratificant i  molt aplaudida. 

 

 

Va obrir la sessió l'alcaldessa de Cabrils, la Il·lma. Sra. Lina Morales. A continuació van tenir la paraula els co-autors del llibre, Sr. Jordi Montlló i Sra. Laura Bosch, historiadora i gerent del Museu de Cabrils. Finalment, la cloenda va ser a càrrec del MHP Quim Torra. Com a persona intensament implicada en la cultura del país, el seu discurs ens va impregnar del ser amor a la terra, a la seva història, a la seva cultura i sobretot als seus habitants.

Presentació llibre RS Cabrils. Autors

En el llibre, que consta de 6 capítols, s'han documentat 47 rellotges de sol en funcionament i 12 desapareguts, i s'hi han inclòs una sèrie de treballs de gran nivell, des d'una reflexió antropològica del pas del temps en diferents cultures, al detall de la restauració d'un dels rellotges inventariats, així com l'interessantíssim article en què s'explica com s'ha atribuït l'autoria d'un dels rellotges a Salvador Dalí.

Presentació llibre RS Cabrils. llibre obert 3 RED

Així mateix, s'hi ha inclòs una petita història dels rellotges de sol, una explicació del seu funcionament i els diferents models que existeixen, perquè també s'ha pensat en tot moment que sigui una eina útil per als visitants, turistes i escolars. S'acompanya d'una sèrie de plànols amb una proposta d'itinerari lliure que es pot fer a peu amb l'únic suport d'aquest llibre, que és de petit format per tal que es pugui portar fàcilment a la motxilla o en una bossa de ma.

Presentació llibre RS Cabrils. llibre tancat RED

El darrer capítol, està dedicat a col·lecció Andreu Majó de rellotges de sol, a Cabrils, oberta al públic.

Ha estat un honor poder col·laborar amb l'edició d'aquesta obra. Donar suport a totes les iniciatives d'aquest tipus és un dels objectius primigenis de la SCG, i volem expressar el nostre agraïment i la nostra felicitació més cordials als autors, a l'ajuntament de Cabrils i a tots aquells que hi han participat. L'enhorabona!

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal