RELLOTGES SOLARS: EL SOL I LES SEVES OMBRES

Rellotge piramidal RED

Rellotge piramidal de la Col·lecció Francesc Clarà Fradera

El passat cap de setmana del 20 i 21 d'octubre, va tenir lloc a CosmoCaixa, dins del programa EXPLORA, una activitat didàctica en relació a la gnomònica.

Aquesta activitat va incloure un bon nombre de maquetes de la Col·lecció Francesc Clarà Fradera, i també es va posar a disposició del públic assistent, especialment per a la mainada, una sèrie de models de rellotges de sol retallables, a fi que cadascú pogués construir el seu propi rellotge de sol, aprendre a llegir-hi l'hora i experimentar amb els elements que el conformen. Així mateix, en una pantalla al fons de la sala, es podien fer cerques de rellotges de tots els Països Catalans, en l'inventari que la SCG té en el seu web a disposició de tothom que desitgi consultar-lo. 

El nombrós públic que en tot moment va omplir l'espai dedicat a aquestes activitats, va fer palès l'interès que va despertar el tema. Cal ressaltar la satisfacció dels organitzadors per l'èxit assolit en aquesta exposició i activitats paral·leles, i agrair a CosmoCaixa la seva invitació a participar en el programa EXPLORA.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal