Bones festes de Nadal

Nadala 2020 2

Inauguració d'un nou rellotge de sol de Rafael Soler a la Marina Vela

IMG 3345 Taller de Projectes RED

 

El passat dia 17 de desembre 2018 i amb la presència de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, així com d'altres autoritats de la Generalitat de Catalunya, del Port i de l'ajuntament de Barcelona, va tenir lloc la inauguració oficial d'una actuació urbanística en el Port de Barcelona que ha convertit l'antiga escullera en un nou passeig que en el futur disposarà d'equipaments i restaurants. Un dels elements que s'han incorporat al projecte és un nou rellotge de sol, obra de Rafael Soler i Gayà.

IMG 3333 Taller de Projectes RED

Durant l'acte, Rafael Soler es va adreçar als presents per explicar les característiques d'aquest nou rellotge, moment que recull la fotografia. Es tracta d'un tipus de rellotge de sol, gens freqüent, anomenat "de capell" o "de capell filtrant".

Des del punt de vista artístic i urbanístic però molt especialment, des del punt de vista científic, ens congratulem que els promotors de la Marina Vela hagin volgut integrar en el seu projecte una obra d'aquest calatge que, molt merescudament, pot aspirar a ser la icona del nou passeig que s'ha obert al públic en el litoral barceloní.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal