Exposició de JORDI ALCARAZ a Montserrat

Jordi Alcaraz amb lAbat red

Jordi Alcaraz amb l'Abat de Montserrat

Jordi Alcaraz és un artista consagrat i ara presenta, fins al 17 de novembre 2019, una mostra del seu art al Museu de Montserrat. La SCG va assistir a la inauguració de l'exposició i va constatar que dues de les seves obres presentades s'havien inspirat en els rellotges. L'una amb el títol de "Rellotge de sol" i l'altra amb el de "Llibres de rellotgeria".

Convidem als nostres socis a veure aquesta mostra situada en els espais temporals del Museu de Montserrat, així com a aprofitar el viatge per visitar la totalitat del museu i l'escultura "Anna" de Jaume Plensa, també recentment instal·lada a l'atri de la Basílica.

 

Jordi Alcaraz 1 red

L'obra de Jordi Alcaraz (Calella, 1963) és el resultat d'una mirada lúcida i meravellada del món. Centra l'atenció en les coses subtils i imperceptibles, s'endinsa en l'abisme de l'intangible. Des de la matèria evoca la idea encara no formulada, l'aura de l'objecte, reflexiona entorn de la pròpia existència, entorn els límits del seu món, uns límits que no tenen frontera, que s'esmunyen en subtilitats esquives.

Servint-se de materials ben diversos -metacrilat, tinta, ferro...- trenca, des del propi gènere, els límits de la pintura, l'escultura i el gravat. Pensa amb les mans tot allò que la raó no abasta. Com en un exercici de desaparició, l'artista vol ser invisible, com si totes les obres exposades s'esdevinguessin, per un estrany atzar, en un procés de creació espontània.

Jordi Alcaraz rellotge de sol red

"Rellotge de sol"

Jordi Alcaraz llibres de rellotgeria red

"Llibres de rellotgeria"

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal