Rellotge de sol en vies de restauració?

Pilar 12

Al diari Las Provincias del passat dia 2 de setembre, vam poder llegir una notícia que ens va omplir d'alegria: les manifestacions de la Sra. Sandra Gómez, vicealcaldessa de València, anunciant el reinici de les obres d'urbanització que connectaran la plaça del Pilar amb el carrer Guillem de Castro, les quals van quedar aturades a causa d'unes troballes arqueològiques i posterior modificació del projecte.

Entre els elements molt de temps oblidats, hi ha el rellotge de sol de l'església de Nostra Senyora del Pilar i Sant Llorenç Màrtir, que es veu directament afectada per aquestes obres. Aquest rellotge està catalogat en l'inventari de Rellotges de Sol dels Països Catalans amb la ID 4655.

 

 

Pilar 3

La nostra companya Rosa Boyer, que és qui ens ha fet arribar la notícia, ja fa temps que segueix el desenvolupament d'aquest pla d'urbanització, ja que com tots sabeu, quan es remodela un edifici històric, o s'opta per desfer-se del rellotge de sol, o per fer-ne una restauració adequada. Ha tingut algunes ocasions de parlar amb el batlle sobre el tema, però sense que aquest li pogués assegurar cap decisió.

Finalment, sembla que es reprenen les obres i ara és quan cal estar amatents de què faran amb el rellotge de sol. Segons es recull en l'article en qüestió, sembla que es vol recuperar també aquest rellotge, el qual es Bé de Rellevància local. Romandrem, doncs, a l'aguait de si el consistori compleix el que ha anunciat i, per descomptat, ens posem a la seva disposició per qualsevol assessorament que necessitin.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal