BENVINGUDA, PRIMAVERA!

Arribada de la primavera 2021. Si també heu enregistrat aquesta efemèride i en teniu imatges, envieu-nos-les!

Lloret Santi Moret RED

Lloret de Mar. Vertical declinant, construït amb vidre translúcid i ferro, i col·locat d'esquena al sol. La lectura es fa des de dins i per això les hores de tarda i matí estan invertides. La bola que té el gnòmon és el que indica els equinoccis (línia recta) i els solsticis (línies corbes)

 

 

Caldes RED

Caldes de Montbui. Vertical declinant. Construït amb fibra de carboni i inoxidable. Conté un cercle d'Hiparc que és el que indica els equinoccis i els solsticis.

Ametlla RED

L'Ametlla del Vallès. Horitzontal sobre un peu de ferro. Construït amb rajoles de ceràmica. La bola del gnòmon indica els equinoccis i solsticis, a més del calendari zodiacal.

Barcelona RED

Barcelona.  Pintat amg gnòmon de vareta metàl·lica amb bola a l'extrem, que és el que indica els equinoccis i els solsticis. Línies de declinació corresponents als dos solsticis i als equinoccis, indicant la data.

Untitled 7

La Seu d'Urgell. Esculpit sobre marbre, recentment restaurat. L'extrem de l'ombra del gnòmon indica els equinoccis i els solsticis, així com el calendari zodiacal. Aquí es veu com la punta de l'ombra s'ha col·locat tocant la línia recta dels equinoccis.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal