El rellotge equatorial helicoïdal digital del Dr. Agustí Serés

Inaug Alpicat

Anomenat ‘El temps, la vida i la humanitat’, és un rellotge de sol equatorial helicoïdal digital i el de major creativitat i més sofisticat de l'autor. S’ha ubicat en una de les rotondes d’entrada a Alpicat, davant la plaça de les Paretetes, on l’autor va explicar el seu funcionament i característiques. Vol ser un homenatge a Gregor Mendel, pare de la genètica moderna, i l’estrena s’ha fet coincidir amb un cap de setmana en què se celebra el Dia Mundial del Síndrome de Down.

 

 

Inaug Alpicat6

L'autor en l'acte de presentació del seu últim rellotge de sol

L’acte de posada en funcionament del rellotge, el divendres 19 de març, va comptar amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, i del vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, a més de regidors del consistori alpicatí. També hi va assistir un grup d’alumnes de 4t A de l’Institut d’Alpicat. 

Inaug Alpicat2

Aquesta creació es podrà veure a Alpicat fins a l’equinocci de tardor. En aquella data, el rellotge de sol es traslladarà a un altre emplaçament i serà substituït per un altre que ja està dissenyant el mateix Agustí Serés.

Aquesta no és la primera vegada que el doctor Serés dedica un rellotge de sol a la genètica, que és la seva especialitat mèdica. Així, l’any 2016, Down Huesca va cedir a la ciutat d’Osca, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat, un rellotge fet pel doctor Serés, amb els 24 tipus de cromosomes d’una persona amb síndrome de Down.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal