Sortida a Alpicat, Segrià

Esgl Alpicat

Alpicat va inaugurar el dissabte 23 d'octubre la remodelació del nucli històric del municipi. S’han millorat dues places, la de l'1 d’Octubre i la de l'Església, dos carrers, el Major i el del Raval, i l’esplanada de l’edifici de la Unió. Així mateix es va donar per inaugurat el rellotge mecànic de l'església de Sant Bertomeu, obra del Dr. Agustí Serés.

Un petit grup de socis de la SCG, encapçalats pel vicepresident Eduard Farré, en agraïment a la invitació oberta a tothom feta pel nostre company Agustí Serés, va tenir el plaer de participar en els actes que van tenir lloc a la plaça de l'Església.

 

 

Museu 1

A continuació, Agustí Serés i les seves germanes Rosa i Ignàsia van obrir les portes del Museu molí de l'oli ca l'Agustí als companys de la SCG, un espai singular ubicat en el mateix municipi, que la família Serés-Santamaria ha creat fruit de la restauració d'aquesta vella almàssera. La visita guiada per Rosa Serés va oferir als presents l'oportunitat de reviure la història recent d'aquest territori, així com la manera de viure i de ser de la seva gent.

Museu 2

Per culminar l'agermanament entre cultura de l'oli i els rellotges de sol, passió que cultiva amb molt d'èxit el Dr. Agustí Serés, aquest va obrir també les portes del seu taller, on realitza la major part de les seves obres gnomòniques, i més tard es va tenir ocasió de visitar alguns dels seus rellotges de sol ubicats en zones properes a Alpicat.

Taller Dr. Serés

Taller del Dr. Agustí Serés, a Alpicat. En segon pla, es pot apreciar el rellotge "El temps, la vida i la humanitat" (ref. SCG 7030), encara pendent d'ubicació.

Pl Paratetes 7372

Plaça de les Paretetes, Alpicat (ref. SCG 7372)

Pl Gaudí Alpicat 6726

Plaça Gaudí, Alpicat (ref. SCG 6726)

Pl Major Torrefarrera 6727

Plaça Major, Torrefarrera (ref SCG 6727)

 

 

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal