2ª TROBADA GNOMÒNICA - MALLORCA 2009

Camp de Mar

Amb un gran èxit de participació, els passats dies 7 al 10 de maig va tenir lloc a l’illa de Mallorca la 2ª Trobada Gnòmonica, organitzada enguany per la Comissió de Rellotges de Sol de l’ARCA (Associació per a la Revitalització dels Centres Antics).
Aquesta trobada ha estat patrocinada pel Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i la U.E., amb la col·laboració del C.I.C.C.P.B., la Universitat de les Illes Balears i el CDEIB.

El programa constava primordialment de diverses visites a quadrants públics i privats de l’Illa, entre els quals els de la Cartoixa de Valldemossa que va ser ocasió per visitar també aquest edifici històric, en un paratge inigualable. Es van visitar tant rellotges antics del Centre Històric de Palma i diferents poblacions, com els més moderns de què està dotada actualment l’illa.
També es va programar una sessió de conferències i una interessant exposició de rellotges de sol portàtils i de sobretaula en la Universitat de les Illes Balears.
La trobada es va cloure amb una visita al Castell de Bellver.
Felicitem a tot l’equip organitzador d’aquesta magnífica trobada que, a banda de desenvolupar totes les activitats amb gran puntualitat i precisió, han conreuat l’amabilitat, la cortesia i una càlida amistat entre tots els participants.
Moltes gràcies a tots i a cada un de vosaltres, amics! I la nostra més cordial enhorabona per l’èxit assolit!

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal