"DESCOBRIR CATALUNYA"

 

Amb la col·laboració de la Societat Catalana de Gnomònica, la revista "Descobrir Catalunya" ha publicat un article divulgatiu sobre rellotges de sol en el seu número del mes de setembre, el qual acaba de sortir a la venda.

 

 
Els autors de l'article van contactar amb el president de la SCG, Jaume Ventura, qui els va acompanyar a visitar diversos rellotges de sol dels voltants de Sant Cugat. També els va subministrar documentació sobre els rellotges de sol dels municipis de Porrera i Otos, els va donar àmplia informació sobre la història dels rellotges de sol, manera de llegir l'hora, i altres aspectes de la gnomònica. Jaume Salichs també és protagonista del reportatge, en la seva qualitat de constructor de rellotges de sol.

Ens felicitem per la sensibilitat creixent envers aquest patrimoni, que es tradueix en un elevat nombre de restauracions de rellotges de sol, nombrosos de nous i, sobre tot, una disminució de rellotges desapareguts a causa de repintar o restaurar façanes. Últimament, s'han incrementat sensiblement les consultes sobre maneres de restaurar rellotges malmesos i fins i tot per restituir-ne de desapareguts.

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t