EL GRAN RELLOTGE DE PERPINYÀ

ANUNCI WEBJa podeu comprar l’últim llibre d’EDUARD FARRÉ, editat per la Societat Catalana de Gnomònica, "EL GRAN RELLOTGE DE PERPINYÀ"

Un manuscrit que recull les despeses generades per la construcció d’un gran rellotge i una gran campana, que el rei Pere el Cerimoniós va manar fer en el seu castell de Perpinyà, ha servit de base per a la reconstrucció d’un dels moments més foscos de la història de la rellotgeria: aquell en què van sorgir i van començar a proliferar els rellotges mecànics públics.

Gràcies a aquest manuscrit, amagat entre el valuosíssim i abundant llegat que conserva l’Arxiu de la Corona d’Aragó a Barcelona, s’ha pogut escriure aquesta obra magníficament documentada, narrada amb estil amè i divulgatiu, i que compta amb 200 pàgines i més de 85 excel·lents il·lustracions.

En venda en la BOTIGA del web de la SCG:

Preu: 25 euros (IVA inclòs)

Descompte del 60% per als socis (US HEU D'IDENTIFICAR ENTRANT AL WEB AMB EL VOSTRE NOM D'USUARI I CONTRASENYA).

Despeses d’enviament a part.

Vegeu comentaris:

 

Esteban Martínez, http://www.relojandalusi.org/

El nuevo libro de la SCG, un nuevo acierto editorial. Un tema que enlaza la historia de la medición del tiempo, desde los primeros relojes a nuestra época, pero deteniéndose en un momento en el que la irrupción de la relojería mecánica supuso un cambio de suma importancia cuyos efectos, ocho siglos después casi, aún se mantienen, y más si viene de la mano de un especialista, único, como es Eduard Farré. Un trabajo de graduación que versa sobre un tema que, aunque algo alejado de la temática principal que habitualmente nos ocupa –la obtención de la hora mediante la sombra de un objeto provocada por la proyección de la luz solar- es atractivo para darlo a conocer al público en general pero también a los que de una forma u otra estamos interesados en la medición del tiempo y rescatar de esta forma estos artefactos que en su mayor parte permanecen en desuso, en torres y campanarios, comidos por el óxido y el polvo.”

 

Philippe Sauvageot, Commission des Cadrans Solaires

“Le livre d’Eduard Farré est très complet avec l'histoire de la mesure du temps. Félicitations à l'auteur et bravo pour cette édition.”

 

Dr John Davis, BSS Editor

“I congratulate Eduard Farré for the research and the writing of this book, and the SCG for the production - it looks very well presented. The illustrations and the topics covered are very interesting.”

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal