Conferència: EL GRAN RELLOTGE DEL REI PERE EL CERIMONIÓS

Rellotge St Joan Abadesses RED

Propera conferència d’Eduard Farré, vicepresident de la SCG, que tractarà sobre “El gran rellotge del Rei Pere el Cerimoniós”.

L’any 1356 el rei Pere el Cerimoniós va unificar el seu regne i disposà d’astrolabis, rellotges d’arena, esferes celestes, noves taules astronòmiques i dels millors artesans que els feien: astrònoms, rellotgers i autors de mapamundis, i astrolabis que es trobaven per totes les seves principals capitals. Només li faltava un gran rellotge de campanar, un nou instrument que començava a escampar-se per Europa i que havia d’afermar el seu poder davant la població urbana.

Dia i hora: 22 de febrer 2023, a  les 20:00 h.

Lloc: C/ Prat de la Riba, s/n (Parc Catalunya), 08206 Sabadell.

Organitza: Agrupació Astronòmica de Sabadell. Telèfon +34 93 725 53 73. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La sala és oberta al públic fins a completar l'aforament. En tots els casos les conferències es transmeten en directe pel canal You tube de l’AAS. Els socis disposen de les transcripcions i dels vídeos de les conferències ja realitzades a les pàgines exclusives del web.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal