Lliurament del rellotge de sol de la SCG a L'AMUNDSEN-SCOTT

Rellotge de sol de la SCG
Ahir a la tarda va tenir lloc a Cosmo Caixa un acte en què es va voler posar més a l'abast del públic la vessant científica de l'expedició, amb intervencions d'investigadors que participen en diferents projectes, en relació amb les mostres de neu que han pres els nostres expedicionaris al llarg del seu itinerari. El moment més emocionant, però, va ser quan vam establir una connexió en directe amb ells.
L'Eric ens va explicar amb tot detall com va anar la seva recepció a la base nord-americana Amundsen-Scott. Els va rebre elresponsable de la base, juntament amb diferents alts càrrecs, els quals es van mostrar admirats de la seva gesta. Els expedicionaris els van lliurar el rellotge de sol de la Societat Catalana de Gnòmonica, que va agradar molt. En Xavi Valbuena es va encarregar de donar-los tota mena de detalls sobre el càlcul i funcionament. Al seu torn, el cap de la base va fer signar un document a tots els expedicionaris en el qual consta el lliurament d'aquest rellotge de sol a la base nord-americana, i amb aquest document faran una placa metàl·lica que s'exposarà juntament amb el rellotge, com a testimoni de l'arribada al Pol Sud de l'expedició Pol Sud Sense Límits Obra Social "la Caixa".
Les darreres notícies que tenim és que les condicions climàtiques han permès ja als expedicionaris donar per acabada la seva estada al Pol Sud. Bon viatge de retorn a casa, valents!! Us esperem!!

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal