NOTÍCIES DEL PAÍS VALENCIÀ

 

 

Ens plau sobre manera el gran focus gnomònic que existeix al País Valencià i que dia a dia es va incrementant amb les aportacions de noves generacions d'artistes i quadranters, que rivalitzen al costat dels més veterans en el càlcul i la recerca de noves formes d'expressió per a la mesura del temps.

En Dario Mira i n'Àlex Barber fan un duo admirable en la construcció de rellotges de sol. Amb el cor ple de projectes i amb una energia i una il·lusió dignes d'elogi, fan, a més, la tasca impagable d' "introduir la llavoreta als més menuts" com ens explica en Dario. Una tasca absolutament necessària que entra de ple en els objectius de la SCG. 

A la foto podem veure un dels últims rellotges de sol d'en Dario, en una bonica instantània amb lluna plena. Es tracta d'un estilitzat i elegant model equatorial de bronze, que es troba en el Verger, a la comarca de la Marina Baixa.

Actualment, en Dario i n'Àlex col·laboren en la construcció d'un analemàtic en el CEIP Horta Major, d'Alcoi, del qual esperem veure'n ben aviat les primeres imatges.

Gràcies per la vostra tasca, Dario i Àlex!

I també gràcies a altres companys com en Francesc Clarà, en Nasi Vilà (principal impulsor del projecte "Gnomònica Jove" de la SCG) i professors d'instituts i escoles de tot el territori que, amb el seu esforç, col·laboren a la deguda valoració de la gnomònica i a la seva divulgació entre els més joves.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal