EL MOVIMENT DE LES OMBRES

 El nostre company Lluís Tomàs i Roig ha aportat al fons bibliogràfic de la SCG un exemplar del llibre "El moviment de les ombres", del qual és autor juntament amb el seu fill, Joan Tomàs i Acosta. 

Aquesta obra, editada pel Centre d'Estudis del Lluçanès és un recull del patrimoni gnomònic del Lluçanès i inclou més d'una cinquantena de rellotges de sol. Es tracta d'una obra molt ben plantejada i amena, que, en paraules d'en Lluís Tomàs, astrònom, pretèn donar a conèixer al públic en general peces molt interessants que es troben en aquest territori, així com fomentar aquest art tan antic i tan didàctic. 

El llibre és fruit d'un exhaustiu treball de camp que ha durat aproximadament dos anys. La publicació inclou una breu descripció i algun comentari tècnic de cada rellotge de sol, a més de diverses fotografies de cada rellotge i sovint del seu entorn. Una part final de l'obra és dedicada als rellotges mecànics de campanar, i també ens dóna detalls sobre una clepsidra que es troba a La Serra, Salselles. 

En resum, es tracta d'un llibre molt interessant i molt ben documentat, que la SCG es complau a recomanar-vos.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal