RELLOTGES DE BUTXACA DE LA COL·LECCIÓ SANDOZ

 

El professor Josep Matas Rovira va realitzar a la seu de la SCG, una brillant exposició el passat dia 13 de desembre, que va tractar sobre els rellotges de butxaca pertanyents a la col•lecció Sandoz exposada en el Museu de Rellotgeria de Château des Monts, en Le Locle, Suïssa.

A banda de mostrar la bellesa exquisida d'aquests exemplars, la conferència també va tractar els aspectes tècnics dels instruments, i de cadascuna de les seves característiques.

En aquesta ocasió el ponent es va centrar en els rellotges de finals del s XVIII i principis del s XIX, deixant per a una propera conferència la resta de les peces de la col•lecció, totes elles obres mestres de la rellotgeria.
 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t