Festa del Sol a CosmoCaixa - 14 a 16 Juny 2013

 Divendres 14, a la Sala Àgora de CosmoCaixa, es va donar el tret de sortida de la Festa del Sol amb una brillant conferència a càrrec de l'Eduard Farré, (vegeu-ne el vídeo al final de l'article) sobre la Riquesa i Diversitat dels rellotges de sol de Catalunya, amb una gran participació de públic.

 

Es va lliurar als assistents un Transformador d'Horas Circular com a record del 25è aniversari de la SCG. Vegeu-ne les instruccions de muntatge i utilització en el video al final de l'article.

 

 

 

 

 

 

A continuació es va inaugurar l'exposició "Carpe Solem" de maquetes de rellotges de sol de Francesc Clarà, que va romandre oberta fins al diumenge a la tarda. 

 

Dissabte 15, la SCG va organitzar una visita guiada pels rellotges més representatius de la ciutat de Barcelona. Es van visitar els verticals de l'església dels Àngels i el de St. Josep Oriol, l'equatorial esfèric de la Ciutadella, el bifilar de la platja del Bogatell, l'horitzontal i els dos verticals del castell de Montjuïc, el vertical de la Masia del Sot, l'analemàtic de la Diagonal, per acabar amb l'horitzontal de la plaça de la Ciència de CosmoCaixa.

 

Les activitats organitzades aquest cap de setmana a CosmoCaixa amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la SCG es van complementar amb els tallers de retallables de rellotges de sol, i el càlcul d'un analemàtic, organitzats per Nasi Vilà, i van transcórrer amb una important afluència de públic participant, tant dissabte com diumenge.

 La SCG dóna les gràcies a tots els que han volgut celebrar amb nosaltres els 25 anys de la nostra associació, fent-nos l'honor de la seva presència.

 

Instruccions de muntatge i de funcionament del Transformador d'Hores Circular

{vimeo}72833249|640|480|0{/vimeo}

 

Conferència: "Riquesa i Diversitat dels rellotges de sol de Catalunya", Eduard Farré

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t