El retorn de l'expedició- Què va passar a l'Antàrtida

Ahir, 24/2, va tenir lloc a CosmoCaixa una interessant sessió en què es van donar a conèixer molts detalls de l'expedició POL SUD SENSE LÍMITES - OBRA SOCIAL LA CAIXA, explicats en primera persona pels mateixos protagonistes de la gesta. També es va tractar de la part preparatòria de l'expedició, tant de la importantíssima preparació física dels expedicionaris, com dels seus equips i la seva alimentació especial.

 

Es va presentar el contingut científic amb què es va dotar l'expedició, i es van enfocar alguns dels seus objectius, com ara la col·locació, en nom de la SCG, del rellotge de sol més meridional de la Terra en el Pol Sud, dins de la base nord-americana Amundsen-Scott, tema aquest que va presentar el nostre soci Ignasi Vilà, com a autor principal d'aquest rellotge.

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t