Ja és al carrer el número 63 de la BUSCA DE PAPER

La Busca de Paper 63Acaba de sortir al carrer el número 63 de la nostra publicació adreçada als socis de la SCG, La Busca de Paper. Tots els socis, que la rebran en els propers dies en paper, poden baixar-se-la en format digital des de l'apartat privat de Socis.

En aquest número, a part de les seccions habituals, i seguint la voluntat dels socis de procurar diversificar-ne els continguts, podreu trobar-hi diversos articles de temàtiques variades;per exemple, en Xavier Valbuena ens explica com s’orientaven durant la seva recent expedició per tal de trobar la ruta més curta que els menés al Pol Sud, i en Valentín González ens proposa la construcció d’un curiós rellotge de sobretaula.

També comptem en aquest número amb la col·laboració de l’amic Pere Closas, de l’agrupació astronòmica ASTER, que ens fa un resum de la mesura del radi de la terra realitzada conjuntament i alhora per uns 650 centres escolars d’arreu d’Espanya amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia. I el nostre amic Alain Ferreira de la SAF, ens delecta un cop més amb les seves aportacions a un millor coneixement dels quadrants dels Alts-Alps.

A banda d’aquests articles, s’ofereix la continuació dels articles iniciats en números anteriors, sobre la Cronologia de la Cronometria, l’Equació del temps i Analemes, sobre elslemes dels nostres rellotges de sol, a més de notícies i comentaris.

Com em fet darrerament, us oferim un article per a què us el baixeu en format PDF i us animeu, els qui encara no ho hàgiu fet, a fer-vos socis de la Societat Catalana de Gnomònica i, d'aquesta manera, fer cada dia més gran l'interès pels rellotges de sol al nostre país. En aquest cas es tracta de l'article "Dies de sol" on el nostre soci Xavier Valbuena ens narra, des d'una òptica gnomònica, la seva experiència a la primera expedició de discapacitats al Pol Sud.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal