¿Un rellotge de sol d'Agustí Canelles?

    

 

El passat dia 22 d'octubre va tenir lloc en el Castell de Montjuïc la conferència

¿Un rellotge de sol d'Agustí Canelles?

a càrrec del nostre consoci, en Lluís Tomàs i Roig, qui va exposar la interessant biografia d'aquest personatge, que va viure entre 1765 i 1818, i que avui dia, inexplicablement, ens és força desconegut malgrat les seves importants aportacions científiques. Va ser un reconegut matemàtic, astrònom i religiós, i també col•laborà en la determinació del metre, enmig d'una vida d'estudis, viatges i aventures.

Cal felicitar en Lluís Tomàs per la seva brillant exposició, que de forma molt amena ens va acostar a la vida del personatge, tot llançant algunes teories sobre l'autoria d'un possible rellotge de sol que es troba al Mas Rial del Pla de Busa, i sobre el qual va girar l'animadíssim col•loqui que va seguir a la conferència.

Aquesta conferència es publicarà en un proper número de La Busca de Paper.

 

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t