JA ÉS AL CARRER EL N. 64 DE LA BUSCA DE PAPER

Acaba de sortir al carrer el número 64 de la nostra publicació adreçada als socis de la SCG, La Busca de Paper. Tots els socis, a qui ja ha estat distribuïda en paper, poden baixar-se-la en format digital des de l'apartat privat de Socis.
En aquest número, a part de les seccions habituals, i seguint la voluntat dels socis de procurar diversificar-ne els continguts, podreu trobar-hi diversos articles de temàtiques variades;per exemple, Reinhold Kriegler ens ofereix un extens i documentat article sobre els tresors culturals que representen els "SHAKHES-E ZOHR" (marcadors del migdia) a les mesquites perses, que indiquen el començament de l'obligatori "Zuhr" (oració del migdia), i el nostre soci Joan Vázquez Fernández, ens presenta la calculadora del meridià solar local que ell mateix ha dissenyat, un estri portàtil que ens pot ser molt útil per obtenir aquest valor de forma eficaç i ràpida a qualsevol punt de la geografia espanyola de fus +1.

 

 

 

A banda d’aquests articles, s’ofereix un nou capítol de la magnífica sèrie que n'Eduard Farré ens està oferint sobre la Cronologia de la Cronometria, així com la tercera part i última de l'article de Josep Ma Casals sobre l’equació del Temps i Analemes.

En aquest número també comptem amb un itinerari de rellotges de sol per diverses poblacions de la Cerdanya, a més de notícies i comentaris.

Com hem fet darrerament, us oferim un article per a què us el baixeu en format PDF i us animeu, els qui encara no ho hàgiu fet, a fer-vos socis de la Societat Catalana de Gnomònica i, d'aquesta manera, fer cada dia més gran l'interès pels rellotges de sol al nostre país. En aquest cas es tracta de l'article "Calculadoradel Meridià solar local" que descriu el disseny primigeni d'aquest instrument, obra del nostre soci Joan Vázquez, el qual confia poder tenir-lo disponible, al més aviat possible, en format d'arxiu per a tots els membres de la SCG.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal