LES NOVES COORDENADES GEODÈSIQUES

 

 El passat dia 16 de març, en l'IES-SEP La Mercè, va tenir lloc una interessantíssima conferència a càrrec d'en Gabriel Guix, topògraf i membre de l'Agrupació Astronòmica d'Osona, sobre “LES NOVES COORDENADES GEODÈSIQUES”.

El conferenciant va impartir una classe magistral sobre el canvi de sistema de referència geodèsic, que en el nostre país va entrar oficialment en vigor el 2007. Tanmateix,  en aquests moments estem en un període de transició en què es treballa amb el sistema antic i el nou, període que durarà fins al 2015, quan quedarà definitivament i exclusivament instaurat el nou sistema ETR89.

 

 

Per tal de fer al màxim entenedor aquest canvi, el conferenciant va fer una acurada exposició, acompanyada d'excel·lents diapositives, en la qual va impartir coneixements sobre conceptes bàsics com la forma de la Terra, el geoide, l'el·lipsoide, l'ondulació del geoide al món i els dos tipus d'el·lipsoide, global i local, en els quals es basen els diferents sistemes de referència geodèsics. El conferenciant va concloure la seva brillant exposició donant unes guies per poder transformar el sistema ED50 al ETRS89.

ETRS89  Lligat a la placa Eurasiàtica

 Gabriel Guix va captar des del primer moment l'atenció de tots els presents que van seguir amb el màxim d'interès la seva exposició. Aquells assistents que estiguin interessats a disposar de les diapositives corresponents a l'exposició del Sr. Guix, poden enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i seran atesos.

Volem agrair un cop més al conferenciant la seva col·laboració en les sessions divulgatives sobre la gnomònica i temes afins, que està duent a terme la SCG.

 

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal