JA ÉS AL CARRER EL N. 65 DE LA BUSCA DE PAPER

Acaba de sortir al carrer el número 65 de la nostra publicació adreçada als socis de la SCG, La Busca de Paper. Tots els socis, a qui ja ha estat distribuïda en paper, poden baixar-se-la en format digital des de l'àrea per als socis.
En aquest número, a part de les seccions habituals i ressenyes de revistes, i seguint la voluntat dels socis de procurar diversificar els continguts, podreu trobar-hi diversos articles de temàtiques variades; per exemple, oferim la primera part de l'article que ha escrit el nostre soci en Lluís Tomas, sobre la personalitat del polifacètic Agustí Canelles; en Rafael Soler ens parla del rellotge de sol bifilar de doble catenària, recentment construït al campus de la Universitat de les Illes Balears, a Mallorca; el disseny i la construcció del rellotge de sol de la presa de Castillon, al Sud de França, estan detalladament descrits pel seu autor, en Denis Savoie, en un esforç per apropar als nostres lectors aquest gegantí projecte realitzat.

Com ja és habitual, s’ofereix un nou capítol de la magnífica sèrie que n'Eduard Farré ens està oferint sobre la Cronologia de la Cronometria.

Per problemes d'espai, han hagut de quedar pendents de publicació alguns articles, així com una ressenya que ens havia preparar l'amic Esteban Martínez per a la secció "Per a navegants". Esperem que en el proper número us els podrem oferir.

Com hem fet darrerament, us oferim un article per a què us el baixeu en format PDF i us animeu, els qui encara no ho hàgiu fet, a fer-vos socis de la Societat Catalana de Gnomònica i, d'aquesta manera, fer cada dia més gran l'interès pels rellotges de sol al nostre país. En aquest cas es tracta del capítol IV de "Una cronologia de la Cronometria", una sèrie històrica de gran qualitat a càrrec del nostre vicepresident Eduard Farré.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal