NOVA DISTINCIÓ PER A EN FRANCESC CLARÀ

 

 

El passat dia 18 de març, el nostre soci Francesc Clarà va impartir una conferència a la seu social de l'Associació Amics del Castell de Sant Ferran", de Figueres, sobre "HISTÒRIA DELS RELLOTGES DE SOL", a la vegada que s'inaugurava una exposició de les seves maquetes en els mateixos locals.

Les maquetes construïdes per en Francesc Clarà són una autèntica mostra de l'art de calcular els rellotges de sol, i presenten una gran diversitat de tipus, des dels dissenys més antics als més moderns. 

Aquesta exposició romandrà oberta fins al dia 2 d'abril (Divendres Sant), tots els dies d'11 h a 13 h.

Algunes escoles de la zona ja han mostrat  el seu interès per visitar l'exposició, en horaris prèviament concertats.

 

 

Instant en què el president i el vicepresident de l'Associació Amics del Castell de St. Ferran lliuren la medalla a en Francesc Clarà.

 

Amb motiu d'aquesta xerrada, es va lliurar a en Francesc Clarà una medalla d'honor dels Amics del Castell de St. Ferran, com a reconeixement per la seva meritòria feina en la restauració del rellotge de sol que està col·locat en la seu de l'associació, restauració que es va dur a terme fa un any aproximadament, com ja vam informar a La Busca de Paper.

 

 

Ens congratulem d'aquest honor que ha estat atorgat al nostre bon amic i soci, Francesc Clarà. 

 

En Francesc Clarà signant el llibre d'Honor de l'Associació Amics del Castell de Sant Ferran

 

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t