TEMPORIS UMBRA

 Temporis umbra es el lema del nou rellotge de sol de López Asensio, que des del 22 de febrer 2010 presideix l'entrada de l'IES "José Planes" d'Espinardo, Múrcia.

 Amb motiu del 25è aniversari de l'IES "José Planes", on imparteix classes el nostre soci Lorenzo López Asensio, es va construir un rellotge vertical declinant 45º Est, amb refracció de vidre trempat i sorrejat de 15 mm de gruix. Per tant, el gnòmon triangular es troba en la part posterior del pla horari i la lectura es fa per la vista septentrional.

 Aquest bonic quadrant se suma als molts ja realitzats per López Asensio, alguns dels quals guardonats amb premis rellevants, i que sempre es caracteritzen per l'originalitat i la recerca de nous dissenys i materials per plasmar el pas del temps a través d'una ombra.

López Asensio, el día de la inauguració, donant explicacions a les autoritats presents a l'acte

 Celebrem que aquest centre docent hagi volgut commemorar un aniversari tan senyalat amb la construcció d'un antiquíssim instrument científic per a la mesura del temps, i, especialment, que ho hagi fet de la mà del gnomonista López Asensio, qui ha realitzat una versió molt elegant i novedosa d'aquest instrument. 

 

Enhorabona a López Asensio per aquest seu darrer treball i a mestres i alumnes de l'IES José Planes.

 

 

 

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal