Uncategorised

Informa d'un rellotge

INFORMACIÓ RELLOTGE DE SOL PER A L'INVENTARI
El tamany màxim del fitxer és 5mb (jpg, jpeg, png, pdf)
El tamany màxim del fitxer és 5mb (jpg, jpeg, png)

Adreça on es troba el rellotge:

Coordenades Geogràfiques

0/6

VIATGE A ARMÈNIA juliol 2015

 

ARMENIA-IMG-WEB

VIATGE A ARMÈNIA (Via Tiblissi-Geòrgia) del 15 al 25 de juliol 2015

organitzat per la Societat Catalana de Gnomònica

En el aquest viatge visitarem l’observatori astronòmic de Byurakan, a prop de la ciutat d’Erevan.  Es un dels observatoris més importants de la zona. I també ens arribarem fins a ZORATS KARER-KARAHUNDJ (Pedres Poderoses). És un monument prehistòric que consta de centenars de pedres de més de 2 mts. d’alçada posades verticalment com menhirs amb forats a la part superior. Uns tres cents menhirs estesos dels sud cap al nord formen un doble cercle el·líptic. Segons les investigacions, seria un temple al deu Ara (Sol) i un observatori astronòmic molt exacte amb més de 7.500 anys d’antiguitat (3.500 anys abans que Stonehenge). Vegeu tots els detalls del viatge en el programa adjunt.

Data límit d'inscripció: 5 de maig de 2015

Baixeu-vos el programa i el full d'inscripció.

 

Dario Mira i Reig

Darío MiraDario Mira resideix a Alcoi, és quadranter i un dels socis més actius de la SCG al País Valencià.

És autor d'una gran quantitat de quadrants de diferents estils, i també li agrada experimentar en nous tipus de rellotges de sol.

Visiteu el seu blog: http://rellotgesdesolalcoi.blogspot.com.es/

Dario Mira

Els nostres Quadranters

Vicent Aragonés

Vicent Aragonés i Pradells

Francesc Clarà

Francesc Clarà i Fradera

Dario Mira

Dario Mira i Reig

Rafael Soler

Rafael Soler i Gayà

Francesc Clarà i Fradera

FClaraFrancesc Clarà i Fradera és enginyer tècnic i resideix a Olot. Dues coses van propiciar la seva afició als rellotges de sol: La jubilació anticipada l'any 1991 i la lectura d'un antic llibre sobre gnomònica descobert a la biblioteca del seu avi Miquel.

Des d’aleshores fins a finals del 2013:

Ha calculat més de 80 rellotges de sol, que estan situats en masies, esglésies, escoles i domicilis particulars, d’arreu de Catalunya.

Ha construït 50 maquetes tridimensionals de diferents tipus de rellotges de sol, que formen la seva col·lecció particular, i amb les quals ha fet 24 exposicions en Centres Socials, Instituts, Museus i Biblioteques.

Ha impartit conferències i tallers de construcció de rellotges de sol, ha organitzat visites guiades i ha orientat en treballs de recerca d’alumnes de Batxillerat.

També he escrit més de 60 articles sobre temes gnomònics, que han sigut publicats en revistes especialitzades, impreses i digitals.

Visiteu el seu web “RELLOTGES DE SOL A GARROTXA” a  http://www.avipipu.es

També podeu consultar el seu catàleg de maquetes

Política de Galetes

Què són les galetes o cookies?

Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l'accedir a determinades páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l'usuari o per guardar opcions que l'usuari ha triat (llengua, colors, etc...).

Tipus de galetes

 

  • Segons qui sigui l'entitat que gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.
  • Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.
  • Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d'anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

 

Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

Aquesta pàgina web utiliza diversos tipus de galetes amb l'única finalitat de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d'objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte les fetes servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. A continuació s'identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

Galetes d'anàlisi: Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per a això s'analitza la teva a navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que t'oferim. Aquest web utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. Podeu trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes a http://www.google.es/intl/es/analytics/privacyoverview.html. A través de l'analítica web no s'obté informació sobre les teves dades personals. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquest portal. Si es desactiven aquestes galetes el web podrà seguir funcionant.

Galetes de tipus tècnic: Són necessàries per a la correcta navegació per les pàgines web. Gestiona el consentiment de l'usuari davant l'ús de les galetes a la pàgina web, amb l'objecte d'evitar l'excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa. Si es desactiven aquestes galetes, no es rebran correctament els continguts del lloc web.

Galetes de xarxes socials: Són utilizades per a que puguis interactuar amb diferents plataformes socials (Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, etc.) i es generen únicamente per als usuaris d'aquestes xarxes socials. Les condicions d'ús d'aquestes galetes i la informació emmagatzemada es regula per la política de privacitat de la plataforma en qüestió.

Acceptació de la Política de galetes

Aquest web mostra la informació sobre la seva Política de Galetes en la part superior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.
Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

Acceptar galetes: Si les acceptes, clicant al botó habilitat per aquesta finalitat, no tornaràs a visualitzar aquest avís en aquest web.

Seguir navegant: Pots ignorar aquesta informació i proseguir amb la navegació normal pel web. En aquest cas, l'avís es tornarà a mostrar la propera vegada que entris al web fins que cliquis al botó d'acceptar.

Denegar galetes: Si les denegues, clicant al botó habilitat per aquesta finalitat, no tornaràs a visualitzar aquest avís en aquest web i les galetes no es guardaran al teu ordinador. Tanmateix, és possible que algunes pàgines no es carreguin correctament.

Modificar la configuració: Pots restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el teu navegador. En cada navegador l'operativa és diferent. Consulta l'ajuda del teu navegador per saber com operar.

 

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t

Temps Universal