Skip to main content

Inauguració del Cercle d'Hiparc de St. Feliu Sasserra

Cercle_Hiparc__007_RED
Categoria
SORTIDA
Data
Dissabte, 21 Març 2015 11:00
Lloc
Passeig Lluçanès
Espanya
Correu electrònic
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Inauguració oficial de la rèplica del rellotge de sol i Cercle d'Hiparc del Rial, en el Pla de les Forques de Sant Feliu Sasserra. Aquesta reproducció ha estat dissenyada i calculada pel nostre soci Lluís Tomàs, amb la cooperació del disseny per ordinador del quadranter i també soci E. Martínez de la Puente, i del ceramista Ramon Castanys, i s'ha dut a terme atès el valor patrimonial, científic i històric de l'original que, de moment, no es possible restaurar o protegir. Aquest instrument, ideat originàriament per Hiparc de Nicea per tal de determinar l'instant dels equinoccis, fou dissenyat en el Rial, durant la fortificació de la Serra de Busa l'any 1811, per Agustí Canelles i Carreres (Alpens, Lluçanès, 1765 - Alella, Maresme, 1818), membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. (Vegeu La Busca de Paper n. 66, pàgs. 5-7).

En el Pla de les Forques s'inauguraran així mateix els 8 rellotges de sol calculats per Lluís Tomàs i que s'han construït en la Torre dels Vents.

Lloc de trobada: Al Passeig Lluçanès, a Prats de Lluçanès.

Dia i Hora: 21 de març 2015,  a les 11 del matí.

Inscripció gratuïta.

Dinar:

Preu: 15 euros 

Menú:

1r plat. Arròs de muntanya, de categoria extra.
2n plat. Escollir entre bacallà amb mel i ceba confitada, o carn o butifarra a la plancha amb guarnició.
Postres.
Pa i ví 

En cas que alguna persona necessiti un menú especial caldrà que ho manifesti a l'organització. 

Per participar en el dinar cal indicar-ho com a màxim el dia 17 de març a Marina Porta Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Primerament, a 2 km de Prats,  visitarem la Pedra Dreta, monument megalític que podria tractar-se d'un primitiu rellotge de sol i punt de trobada d'antics camins de transhumància.

A continuació ens dirigirem a Sant Feliu Sasserra, a 7 km de Prats i ens trobarem a la plaça de l'esglèsia. Allà ens faràn una breu sessió especial al recentment inaugurat "Centre de la Bruixeria" i la ruta que després ens portarà al Serrat de les Forques. Abans d'arribar-hi, però, ens aturarem al restaurant on tindrem reservada taula per a tots aquells que estiguem inscrits.

Farem la digestió caminant uns 300 mts. per pujar al Serrat de les Forques, i veure la Torre dels Vents i el Cercle d'Hiparc. Es la millor hora per contemplar la vista i fer les fotos de rigor, si el temps ens ho permet.

Com que farà poques hores que s'haurà produït l'equinocci, podrem fer-ne una bona observació en el Cercle d'Hiparc instal·lat en aquest indret.

 

PLÀNOL DEL PUNT DE TROBADA:

 
 

Totes les dates

  • Dissabte, 21 Març 2015 11:00