Inauguracio d'un nou rellotge de sol

Inaug_RS_St.Joan_Abadesses_cartell
Categoria
ACTIVITAT RECOMANADA
Data
Dissabte, 09 abril 2016 18:00
Lloc
Palau de l'Abadia - 17860 Sant Joan de les Abadesses
Espanya
Correu electrònic
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

INAUGURACIÓ DEL NOU RELLOTGE DE SOL DE L’ESGLÉSIA DE SANT POL

Una de les façanes del campanar de l’església de Sant Pol de Sant Joan de les Abadesses acollirà un rellotge de sol a partir del pròxim dissabte 9 d’abril.

La jornada començarà amb la conferència de Francesc Clarà “Història dels rellotges de sol” que es farà a la sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l’Abadia, a les 18 h. Tot seguit, es farà la inauguració del rellotge a l’església de Sant Pol.

Es tracta d’un instrument fet amb marbre de color crema rosat extret de les pedreres de la Sénia (Tarragona), que ha estat possible gràcies a la iniciativa de Ramon Vila, als càlculs gnomònics de Francesc Clarà, amb el disseny gràfic de Jordi Canelles i amb la ressenya llatina “tempus omnia revelat” (“amb el temps tot se sabrà” o “el temps tot ho revela”) pensada per Ramon Cotrina. En la construcció i instal·lació hi ha col·laborat Marbres Facundo, Serralleria Llamas, els paletes Germans Camps i l’empresa Eudald Viñas, S.L.

No serà la primera vegada que hi haurà un instrument d’aquest tipus a la plaça Clavé, perquè antigament ja n’hi havia un, com es pot veure en una fotografia de Gerard Klein datada de l’any 1952, que s’ha utilitzat en el cartell de l’acte.

 
 

Totes les dates

  • Dissabte, 09 abril 2016 18:00