Skip to main content

Dossiers Novella

Amb l’espai DOSSIERS NOVELLA encetem una nova secció dedicada als treballs de camp que ha realitzat, i segueix realitzant, el nostre amic Pedro Novella de Vitoria-Gasteiz, gran estudiós de la gnomònica, el qual ha volgut posar a la nostra disposició els resultats de les seves moltes hores de recerca i catalogació de rellotges de sol de la zona nord de la península Ibèrica. Novella ha estudiat en profunditat les característiques arquitectòniques d'aquests quadrants i dels edificis que els acullen, la seva història, les seves peculiaritats, la seva bellesa…  Els seus continus viatges en aquests territoris li han permès dur a terme un treball de camp excepcional i una admirable recerca que ha aportat uns resultats d’alta qualitat, que tenim el plaer de presentar-vos.

La mirada de Pedro Novella, reflectida de forma excel·lent en aquests dossiers, ens permetrà viatjar a indrets fascinants i conèixer els quadrants de tot tipus que, fruit d’una historia i una cultura rica i antiga, encara es poden trobar i admirar en aquelles terres.

INVENTARIS de rellotges de sol 

 

V11 Burgos Condado de Treviño

V11 Diócesis de Burgos: Arciprestazgos de Miranda de Ebro, Oca Tiròn y San Juan de Ortega

V11 Diócesis de Burgos: Arciprestazgos de Ubierna Urbel, Amaya, Medina de Pomar, Merindades, Arlanza y La Sierra

V11 Diócesis de Calahorra y La Calzada-Logroño: Arciprestazgos del Tirón, Oja, Najerilla, Iregua, Logroño, Leza, Cidacos y Alhama

V11 Diócesis de Osma-Soria

V11 Diócesis de Palencia

V11 Diócesis de Vitoria Gasteizko Elizbarrutia

V11 Diócesis de Vitoria Gasteizko Elizbarrutia Apéndice

V11 Merindades de Navarra: Estella, Olite, Pamplona, Sangüesa y Tudela

 

MONOGRÀFICS

 V11 Relojes de sol canónicos

 V12 Relojes de sol canónicos con numeración

 V11 Relojes de sol fechados

 V11 Relojes de sol del Monasterio de San Xoan de Poio

 V11 Relojes de sol polares y ecuatoriales