Skip to main content

L'ASTRONOMIA EN EL SEU ANY MUNDIAL

 

 

Ricard Lázaro, sacerdot catòlic, llicenciat en Humanitats, membre de l'Agrupació Astronòmica d'Osona, ens va delectar el passat dia 28 d'octubre amb una interessant conferència en què va fer un resum dels diferents projectes i activitats duts a terme durant l'any 2009, declarat per la UNESCO "Any Internacional de l'Astronomia". 

Tanmateix, la seva exposició va anar enfocada principalment al motiu pel qual es va promoure aquesta declaració, és a dir, la commemoració d'un fet excepcional com és que, l'any 1609, Galileo Galilei va mirar per primera vegada al cel amb un telescopi, amb el qual va fer una sèrie de descobriments que canviaren per sempre més la nostra percepció de l'univers.

Galileo Galilei, Johannes Keppler i el model Heliocèntric d'Univers

 

 

Ricard Lázaro va projectar una sèrie d'interessants diapositives que ens traslladaren a l'època d'aquests descobriments, tot comparant-les amb fotos obtingudes amb els coneixements i la tecnologia actuals.

A l'àrea de socis es podrà consultar en breu aquesta interessant projecció en Power Point.


 

Donem un cop més les gràcies al ponent, que ha quedat citat per a una propera conferència el dia 24 de novembre 2010, a l'Institut La Mercè, en què ens parlarà de les fites de l'Astronomia i l'Astronàutica a la segona meitat del segle XX.

 

 

  • Creat fa .